Hur VPN skyddar dina data

Som nämnts i föregående avsnitt, ansluta till Internet utan skydd lämnar dina data exponeras. Allt du gör spåras av din Internet-leverantör. Medan folk tycker om att Internet är ett anonymt spel utrymme, kan ingenting vara längre från sanningen. Allt du gör kan spåras tillbaka till dig tack vare din IP-adress, som är en unik serienummer som tilldelats din enhet.

En VPN arbetar för att dölja alla dina data genom att agera som Middle man. Innan du ens upprättar en Internet-anslutning krypteras dina data. Detta är vad som hindrar din ISP från att veta vad du gör. Sedan skickas anslutningen till en VPN-server. När den går igenom den här säkrade tunneln krypteras dina data ytterligare. Din Internet trafik kommer också ut i andra änden av VPN-tunneln med en helt ny IP-adress, som är länkad till tjänsteleverantören.

När dina data har lämnat VPN-nätverket skickas det till önskad webbplats eller innehållsserver som vilken annan form av webbtrafik som helst. Den här förlopp arbeten båda väg, så något du syn eller data överför vilja gå igenom krypteringen förlopp likaledes. Det är ett mycket säkert sätt att surfa. Även om dina data visades av någon annan, skulle dessa krypteringstekniker hindra dem från att göra någon känsla av det.

Allt detta skydd kan du inte räkna med om du köper en billig VPN-tjänst, så var noggrann med att köpa en som är bra.