Icke-Giftiga Ormar

Det finns inga universella särdrag som skiljer giftiga från icke-giftiga ormar. Människor måste lära sig att identifiera de farliga arterna av ormar i sina områden eller de områden de planerar att besöka.

Icke-giftiga ormar har tänder, precis som den giftiga sorten. Så även vid en bit från en icke-giftig orm bör du fortfarande vara särskilt försiktig och titta på infektioner, som med någon liten skada. Biter från stora icke-giftiga ormar kan också vara förödande – några stora python och boas kan orsaka massiva lacerationer som kräver akut medicinsk vård tycker dem på Skolparty.se.

Vårt råd: det är bäst att lämna alla ormar ensamma, precis som alla vilda djur. De har sin plats i naturen och skulle säkert föredra att lämna oss ensamma också.

Hur De Jagar

Många icke-giftiga ormar begränsar sitt byte. Förträngning är inte en benbrytande upplevelse som vi ofta ser i filmerna. En orm kommer att slå ut för att bita sitt byte, kasta ett par spolar runt det och börja klämma. Två saker händer i allmänhet: varje gång djuret (bytet) utandas, kommer ormen att klämma hårdare. Så småningom kommer djuret inte att kunna andas in.

Det finns dock så mycket kraft bakom spolarna att de flesta djur vanligtvis dör av hjärtsvikt eftersom så mycket tryck appliceras på brösthålan att hjärtat inte har något utrymme att fortsätta slå. Döden är mycket snabb, och i de flesta fall tar mindre än en minut.
Försvar

Alla ormar har tänder som kan användas i defensiva bett. Men de flesta ormar är beroende av kamouflage för att undvika att ses helt och hållet. Fortfarande, andra spolar upp i en tät boll med huvudet i mitten, några rattle svansen, och några gnuggar sina skalor tillsammans för att producera ett rasping “lämna mig ensam” ljud, men nästan alla kommer att fly om de ges även den minsta möjligheten.

De flesta av världens ormar är vad som kallas kliniskt icke-giftiga. Detta innebär att de inte producerar ett toxin som är kliniskt signifikant för människor. Men många ofarliga-till-människor ormar, som Hognose ormar, strumpeband ormar, och råtta ormar till exempel, producerar gifter som har toxiska effekter på sitt byte.

Boas, pythons, bullsnakes och kingsnakes är exempel på verkligt icke-giftiga ormarter.

Besök vår Sky Dome och kanske ser du en av våra vänliga, fritt roaming pythons tar ett solbad. Vill du lära dig mer om dessa fascinerande varelser? Var noga med att fånga en av våra Ormshower och se våra ormhanteringsexperter och våra ormambassadörer sätta på en show som säkert kommer att fängsla och utbilda publik i alla åldrar.

Läs mera på Reptil.se