Vad är IPTV?

IPTV är i huvudsak distribution av multimediainnehåll, videor eller live-tv via ett Internet Protocol (IP) nätverk. Sådana bestämmelser kan göras antingen via det offentliga Internet eller via ett privat lokalt nätverk (LA) eller ett brett nätverk (WAN). IPTV kanaler kan levereras till alla IP-aktiverade TV, mobiltelefon, surfplatta, laptop eller PC och kan enkelt införlivas i en on-Demand videolösning.

IPTV box används i allmänhet av företag och organisationer för att sända TV till väntrum, mottagningar och gemensamma områden (ofta integrerade med digital signage kapacitet). IPTV box är också en populär lösning för tillhandahållande av tv-tjänster inom hotell, sjukhus eller bostadshus.

Här är lite mer användbar information:

Internet Protocol television (IPTV) är ett system genom vilket tv-tjänster distribueras via Internet Protocol Suite (IP) över ett nätverk av switchade paket, såsom ett LAN eller Internet, snarare än att sändas i traditionella markbundna, satellit-eller kabel-tv-format.
IPTV-kanaler kan klassificeras i tre huvudgrupper:

Live TV med eller utan interaktivitet relaterad till den aktuella TV-serien; Schemalagd TV: inspelad TV (spelar upp ett tv-program som sändes för flera timmar sedan) och startar TV (spelar upp det aktuella TV-programmet från start); Video on Demand (VOD): bläddra i en katalog med Videor, inte relaterade till TV-programmering.

Källa: Wikipedia

IPTV definieras som säker och tillförlitlig distribution till abonnenter av underhållningsinnehåll och relaterade tjänster. Dessa tjänster kan till exempel omfatta live-TV, Video On Demand (Vod) och interaktiv TV. Dessa tjänster tillhandahålls via ett separat paketutbyte nätverk som använder IP-protokollet för att transportera ljud -, video-och styrsignaler. Till skillnad från video över det offentliga Internet, en IPTV implementering kan du mer rigoröst hantera nätverkssäkerhet och prestanda för att säkerställa en överlägsen underhållningsupplevelse, vilket ger en attraktiv affärsmiljö för innehållsleverantörer, annonsörer och kunder. Källa: Allians för telekombranschen lösningar med IPTV box.

Varför Välja Tripleplay för bästa IPTV?

TripleTV, IPTV management platform och header of Tripleplay, är en säker lösning på företagsnivå för sändning av högkvalitativ live-video och inspelat innehåll över ett IP-nätverk inom alla företag, organisationer eller inrättningar. Vår lösning är flexibel och skalbar, vilket gör att flera innehållsströmmar till tiotusentals endpoints med minimal påverkan på nätverket.

Det integrerar också sömlöst med vår triplesign digital signage lösning, vilket möjliggör samtidig sändning av direktsändningar, kommunikation och reklam.